DIY marshmallow lip balm – på 5 minutter!

DSC_2865 (1)

Det er helt sant! Såfremt du har alle ingredienser klare, skal ikke dette ta mer enn 5 minutter.

Det du trenger er en boks vaselin:

DSC_2833 (1)

En liten eske til å ha den ferdige leppebalsamen i:

DSC_2834 (1)

Du kan selvsagt bare beholde vaselin-boksen til det ferdige produktet også, men jeg synes det er gøy å gjøre litt ekstra stas på ting jeg har laget selv. Dette er en gammel øredobb-eske jeg hadde liggende og som jeg aldri har fått meg til å kaste. Og endelig kom den til sin rett.

DSC_2836 (1)

Og sist men ikke minst, en smaksessens:

DSC_2842 (1)

Jeg gikk for marshmallow denne gangen, men du kan selvsagt velge den smaken du liker best. Merket er av samme type som kirsebæressensen jeg brukte til å lage duftlys. Igjen brukte jeg hele flaska, men her får du bare prøve deg frem. De koster 25,- på Cacas, så det er ikke den helt store formuen som går tapt uansett.

Det du så gjør er å ta så mye vaselin du trenger for å fylle eska du har valgt, og gjerne enda litt mer, og ha det i en pose sammen med essensen du har valgt. Legg deretter posen i varmt vann så vaselinen smelter. Bare pass på at posen er tett!

DSC_2849 (1)

Når all vaselinen har smeltet, tar du opp posen og rister den, så vaselin og essens blander seg skikkelig. Så klipper du bare et hull i det ene hjørnet av plastposen og presser ut den flytende massen.

NB! Det kan være lurt å gjøre dette over vasken, for det kan komme noe tynn væske ut først som du ikke vil skal fylle opp eska. Regner jeg med.

DSC_2850 (1)

DSC_2856 (1)

Og så er det bare å sette den til avkjøling i kjøleskap. Ja, ok, dette kommer i tillegg til de 5 minuttene. Men du hadde vel lest hele oppskriften før du begynte? Lykke til!

DSC_2862 (1)

DSC_2876 (1)

3 kommentarer om “DIY marshmallow lip balm – på 5 minutter!

  1. Tilbaketråkk: DIY Sminkefjerner | FYI:DIY

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s